preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
Novosti

Dan škole

Autor: Božena Ukić, 6. 6. 2017.

 

PRIREDBA ZA DAN ŠKOLE

Tradicionalna priredba za Dan škole održana je u ponedjeljak, 5.lipnja. Lijepo i ugodno vrijeme omogućilo je da se sve odvija na ljetnoj pozornici koja je idealna za ovakve događaje.

 

Poslije pozdravne riječi ravnateljice Silvane Maganjić, počeo je program kao i obično – himnom koju su izveli Veliki zbor i školski orkestar. Sve su točke bile primjerene ovom svečanom danu, vesele, vedre, lepršave. Smijeh, vedrina, humor kroz pjesmu ples i viceve.

Veliki nas je zbor podsjetio da je ljeto na pragu izvodeći skladbu „Praznici za školske klupe.“ Potom je Karmen Jurić iz 8.a govorila svoju pjesmu „ Odrastanje“ s kojom je sudjelovala na Državnoj smotri Lidranu.

Da se i s jezikom može trgovati, pokazali su nam učenici 5.c u igrokazu Rasprodaja hrvatskoga jezika“. Na pozornicu su onda stigli plesači- četvrtaši s dvije plesne točke. Učenici petih razreda su pokazali da uz znanje materinskog jezika vrijedi znati i druge u recitalu „La scuola e di tutti“. A koliko vrijedi ljeto pokazali su učenici 4.b u recitalu „Praznik ljeta.“Svoje plesačko umijeće su pokazale članice Plesne skupine „ Lolita.„

Sa svakodnevnim malim naporima da više volimo i brinemo za druge, svijet možemo učiniti boljim mjestom. Na to nas je podsjetila pjesma „ Da sam ja netko“ u izvedbi učenice 4.d razreda

Nastavljeno je u veselom i rasplesanom tonu. Zajedno s našim prvašićima učinili smo hoki-poki i dodirnuli nos. Ipak, u tome je cijeli štos. Ljubav nas pokreće, ljubav nas spaja. „Pjesmu ljubavi“ izveo je Veliki zbor, a naša mažoretkinja pokazala nam svoje umijeće i ljepotu pokreta.

Na kraju je ravnateljica podijelile pohvalnice i knjige najuspješnijim učenicima i cvijeće njihovim učiteljima.

 

Nagrađeni učenici:

Niko Tomaš, učenik 4.a razreda, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike.

Ivan Jurić, učenik 4.a razreda, za odličan uspjeh na natjecanjima iz matematike.

Mentorica i učiteljica Mirjana Šiškov.

 

Ana Mateljan, učenica 5.a razreda, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz čitanja na glas, mentor Jozo Lovrić.

 

Učenici 7.d razreda za osvojeno treće mjesto na nadbiskupskom natjecanju iz vjeronauka: Valentina Sabljić, Lucija Topić, Jakov Gelo i Ante Žunić, mentorica Ana Biliškov.

 

Jelena Lončar, učenica 8.a razreda za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike, mentorica Radmila Matijašević Foscarini.

 

Karmen Jurić, učenica 8.a razreda, za sudjelovanje na Lidranu, mentorica Karmen Ivanišević Zec.

 

Učenici za osvojeno treće mjesto na državnom prvenstvu iz odbojke: Maja Višić, Leonarda Vukadin, Anita Rogulj, Dora Jurić, Marina Raca, Patricija Grgurić, Antea Kapitanović, Ana Mateljan, Magdalena Patrlj, Ana Skorup, Brigita Jerkan i Ana Ergović, trener Nebojša Omašić.

 

Učenici za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju u šahu: Marin Grgantov, Ivan Martinović, Juraj Delić, Mateo Delić, mentor Jozo Lovrić.

 

Učenice za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju u šahu: Ana Kero, Katarina Kero, Ana Mateljan, Emanuela Matijaca, mentor Jozo Lovrić

 

Još jednom čestitamo svima Dan škole, a našim učenicima želimo uspješan završetak ove školske godine.

 

Tekst: Karmen Ivanišević Zec i Nikola Pjanić

Fotografije: Leon Mikulić i Danijel Maganjić, 8.b i Jerko Boduljak, 6.b

 
Okvirni vremenik

Okvirni vremenik - 2. polugodište

 

 
Kalendar
15.03.2018. 08:53
15. ožujka - Svjetski dan prava potrošača
Svjetski dan prava potrošača (World Consumer Rights Day), koji je prvi puta obilježen 15. ožujka 1983., svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača. To je ujedno i prigoda za promicanje temeljnih prava svih potrošača i za postavljanje zahtijeva da se ta prava poštuju. Svjetski dan prava potrošača svoje porijeklo ima u "Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača" koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy 1962. godine.  

Carnet vijesti
12.03.2018. 13:29
Dovršeno više od 100 modula digitalnih obrazovnih sadržaja kroz pilot projekt e-Škole
U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg s partnerima provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, dovršena je izrada svih modula digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ova) za učenike i nastavnike STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

BUG-Što je novo?
18.03.2018. 13:30
Baterije - napon i struja
Ukoliko ne kupujete originalne zamjenske baterije, uvijek vodite računa da deklarirana struja pražnjenja bude što veća

18.03.2018. 13:30
Život developera u Fiveu i Nanobitu, dvije domaće tvrtke koje su opet rasturile na svjetskom tržištu
Gosti današnjeg Tech Radara su Luka Abrus, CEO Fivea, najveće hrvatske programerske agencije i Alan Sumina, CEO Nanobita, najvećeg hrvatskog game development studija - opet su rasturili globalno...

18.03.2018. 09:00
Apple najavio prezentaciju vezanu uz obrazovanje
Za sada tajanstveni Appleov događaj održat će se 27. ovog mjeseca u Chicagu, a govorit će se o "kreativnim idejama za učitelje i učenike"

 
Kalendar rada

 
Prijevoz učenika

 
Kad zvoni?

      

 
Kurikulum

 
 
Sigurnost na internetu

 
 
 
 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju