preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
Novosti

Dan škole

Autor: Božena Ukić, 6. 6. 2017.

 

PRIREDBA ZA DAN ŠKOLE

Tradicionalna priredba za Dan škole održana je u ponedjeljak, 5.lipnja. Lijepo i ugodno vrijeme omogućilo je da se sve odvija na ljetnoj pozornici koja je idealna za ovakve događaje.

 

Poslije pozdravne riječi ravnateljice Silvane Maganjić, počeo je program kao i obično – himnom koju su izveli Veliki zbor i školski orkestar. Sve su točke bile primjerene ovom svečanom danu, vesele, vedre, lepršave. Smijeh, vedrina, humor kroz pjesmu ples i viceve.

Veliki nas je zbor podsjetio da je ljeto na pragu izvodeći skladbu „Praznici za školske klupe.“ Potom je Karmen Jurić iz 8.a govorila svoju pjesmu „ Odrastanje“ s kojom je sudjelovala na Državnoj smotri Lidranu.

Da se i s jezikom može trgovati, pokazali su nam učenici 5.c u igrokazu Rasprodaja hrvatskoga jezika“. Na pozornicu su onda stigli plesači- četvrtaši s dvije plesne točke. Učenici petih razreda su pokazali da uz znanje materinskog jezika vrijedi znati i druge u recitalu „La scuola e di tutti“. A koliko vrijedi ljeto pokazali su učenici 4.b u recitalu „Praznik ljeta.“Svoje plesačko umijeće su pokazale članice Plesne skupine „ Lolita.„

Sa svakodnevnim malim naporima da više volimo i brinemo za druge, svijet možemo učiniti boljim mjestom. Na to nas je podsjetila pjesma „ Da sam ja netko“ u izvedbi učenice 4.d razreda

Nastavljeno je u veselom i rasplesanom tonu. Zajedno s našim prvašićima učinili smo hoki-poki i dodirnuli nos. Ipak, u tome je cijeli štos. Ljubav nas pokreće, ljubav nas spaja. „Pjesmu ljubavi“ izveo je Veliki zbor, a naša mažoretkinja pokazala nam svoje umijeće i ljepotu pokreta.

Na kraju je ravnateljica podijelile pohvalnice i knjige najuspješnijim učenicima i cvijeće njihovim učiteljima.

 

Nagrađeni učenici:

Niko Tomaš, učenik 4.a razreda, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike.

Ivan Jurić, učenik 4.a razreda, za odličan uspjeh na natjecanjima iz matematike.

Mentorica i učiteljica Mirjana Šiškov.

 

Ana Mateljan, učenica 5.a razreda, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz čitanja na glas, mentor Jozo Lovrić.

 

Učenici 7.d razreda za osvojeno treće mjesto na nadbiskupskom natjecanju iz vjeronauka: Valentina Sabljić, Lucija Topić, Jakov Gelo i Ante Žunić, mentorica Ana Biliškov.

 

Jelena Lončar, učenica 8.a razreda za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike, mentorica Radmila Matijašević Foscarini.

 

Karmen Jurić, učenica 8.a razreda, za sudjelovanje na Lidranu, mentorica Karmen Ivanišević Zec.

 

Učenici za osvojeno treće mjesto na državnom prvenstvu iz odbojke: Maja Višić, Leonarda Vukadin, Anita Rogulj, Dora Jurić, Marina Raca, Patricija Grgurić, Antea Kapitanović, Ana Mateljan, Magdalena Patrlj, Ana Skorup, Brigita Jerkan i Ana Ergović, trener Nebojša Omašić.

 

Učenici za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju u šahu: Marin Grgantov, Ivan Martinović, Juraj Delić, Mateo Delić, mentor Jozo Lovrić.

 

Učenice za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju u šahu: Ana Kero, Katarina Kero, Ana Mateljan, Emanuela Matijaca, mentor Jozo Lovrić

 

Još jednom čestitamo svima Dan škole, a našim učenicima želimo uspješan završetak ove školske godine.

 

Tekst: Karmen Ivanišević Zec i Nikola Pjanić

Fotografije: Leon Mikulić i Danijel Maganjić, 8.b i Jerko Boduljak, 6.b

 








Okvirni vremenik

 

 
Kalendar
15.01.2018. 09:00
15. siječnja - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Iako je Island još u prosincu 1991. priznao neovisnost Hrvatske, kao Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske slavi se 15. siječnja, jer je toga dana 1992. godine Hrvatsku i Sloveniju, nakon Vatikana, priznala većina europskih zemalja i zemlje EU. Prije 19 godina RH je uspostavila diplomatske odnose s Njemačkom, državom koja je odigrala bitnu ulogu u priznavanju Hrvatske u svijetu.

Carnet vijesti
17.01.2018. 10:22
Webinar: Nicky Hockly - Going Mobile
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s HUPE i TESOL EVO ICT4ELT organizira webinar pod nazivom „Going mobile“. Webinar će se održati u utorak, 23. siječnja 2018. godine od 18 do 19 sati, a vodit će ga profesorica Nicky Hockly. 

BUG-Što je novo?
17.01.2018. 11:00
Što se krije u Marsovom ledu?
Nedavno otkriveni ledenjaci na Marsu možda kriju tajnu života. Kako pronaći njegove tragove?

17.01.2018. 10:30
Spiritualni nastavak na Theme Hospital u izradi
Novi razvojni tim Two Point Studios i SEGA najavili su novu igru koja je veoma slična klasiku koji je izašao prije malo više od 20 godina

17.01.2018. 07:00
Uhićen vlasnik stranice LeakedSource.com
Kanadska policija objavila je su joj u akciji pomagali predstavnici FBI-a te nizozemske policije. Bloom bi mogao očekivati maksimalnu kaznu od 10 godina u zatvoru, a suđenje mu započinje 16. veljače

 
Kalendar rada

 
Prijevoz učenika

 
Kad zvoni?

      

 
Kurikulum

 
 
Sigurnost na internetu

 
 
 
 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju