preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
Vijesti

I JA SAM GLAZBENIK!!!

Autor: Božena Ukić, 12. 3. 2020.

   

U sklopu projekta U Glazbenu na Glazbeni našu su školu posjetili profesori Glazbene škole Josipa Hatzea ( Tanja Čudina Bratković, violina, Vladimir Lukas, violončelo, Antonija Škorput, violina, Viktor Karažinec, klarinet, Josipa Krtalić, klavir i Karmen Širović, moderatorica.) S učenicima 1. i 2.razreda održali su glazbenu radionicu. Nazočili smo tom događaju i zabilježili trenutke u kojima smo nešto naučili, ali i uživali.

Tekst i fotografije: Lucija Prdić i Gabrijel Vranješ, 7.d – Novinarska skupina

 

Više o projektu možete pročitati OVDJE

 

I ja sam glazbenik! program je namijenjen predškolcima te učenicima 1. i 2. razreda osnovne škole. Koncept programa je koncert-radionica edukativnog i interaktivnog pristupa. U prvom dijelu projektni ansambl izvodi Radetzky marš J.Straussa u čiju se izvedbu postepeno uključuju i mali sudionici (na različitim dijelovima skladbe izvode različite pokrete tijelom vježbajući pritom metar i ritam). Prva skladba dinamična je i motorična, dok se u drugom dijelu programa predstavlja skladba nježnijeg ugođaja i dinamike. Prvi prvom slušanju Na lijepom plavom Dunavu J. Straussa ml. učenike se potiče na imaginaciju i kreativno razmišljanje. Instrumentalni ansambl prvo samostalno izvodi skladbu, a zatim slijedi razgovor s učenicima koji dijele svoje viđenje rijeke, da bi se zatim aktivno uključili u izvedbu svirajući metar na klavesima i trianglima. Učenike se upoznaje i s dinamičkim razlikama (piano/forte) te ih se potiče na praktičnu primjenu usvojenog znanja. Svaka skladbe prije izvedbe prezentira se sudionicima imenom i autorom spajajući glazbeni materijal s izvanglazbenim sadržajem. Nakon završetka predavačkog dijela sudionici će imati priliku svirati na profesionalnim instrumentima.

U Glazbenu na Glazbeni projekt je Glazbene škole Josipa Hatzea koji se održava od školske godine 2017./18. Cilj projekta je:

- stvaranje angažirane publike koja će sudjelovati u umjetničkim i kulturnim događanjima u formalnome i neformalnome okruženju

- povećanje sudjelovanja u kulturi ranjivih skupina (djeca i mladi, osobe s invaliditetom, jezične i nacionalne manjine, i sl.)

- razviti aktivnosti vezane uz edukaciju, razmjenu znanja i iskustva iz područja kulture i umjetnosti

- diseminacija dobrih praksi u području razvoja publike i stvaranje potencijalnih partnerstva u području razvoja publike

-  aktivno uključivanje šire zajednice u razvoj kulturnih sadržaja

- osmišljavanje inovativnih pristupa u uspostavljanju komunikacije s postojećim umjetničkim djelima

- poticanje umjetnika i organizacija u kulturi i umjetnosti na razvoj odnosa s publikom.

 

Umjesto klasičnog sata Glazbene kulture, predškolce i učenike osnovnih škola, kao i korisnike ustanova za nezbrinutu djecu te centara za djecu s posebnim potrebama, pozivamo  u koncertnu dvoranu Glazbene škole Josipa Hatzea. Tu će ih dočekati zaposlenici i djeca Škole, koja će za njih prirediti zanimljiv program i omogućiti im da „iz prve ruke“ upoznaju raznovrsne instrumente i čari glazbe. Projekt se prema dogovori održava i u mjestima gdje djeluju dislocirani odjeli Glazbene škole Josipa Hatzea (Trogir, Kaštela, Brač).

Djeca i mladi će:

•         upoznati glazbene instrumente, izgledom i zvukom

•         poslušati kapitalna djela glazbene literature

•         naučiti  „koncertni bon ton“

•         poslušati izvedbe profesora i polaznika glazbene škole na različitim instrumentima

•         okušati se u sviranju glazbenih instrumenata

Projekt U Glazbenu na Glazbeni podijeljen je u tri programa, ovisno o dobnim skupinama sudionika.
eDnevnik

Slikovni rezultat za e dnevnik za roditelje

 

 
Kalendar
22.10.2020. 08:24
22. listopada - Međunarodni dan svjesnosti o mucanju
Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (International Stuttering Awareness Day – ISAD) u svijetu se obilježava od 1998., a kod nas od 2000. godine u organizaciji Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freund" sa željom da se informiranjem javnosti doprinese kvaliteti života osoba koje mucaju. Zajednički ga obilježavaju osobe koji mucaju i njihove obitelji te stručnjaci, logopedi i drugi - nastavnici, istraživači i kliničari, koji se bave mucanjem.

Carnet vijesti
23.10.2020. 20:00
Otvorene su prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike
Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 otvorene su u petak, 23. listopada u 20 sati i traju do 2. studenoga u 12 sati. Prijaviti se možete putem ... The post Otvorene su prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike appeared first on CARNET .

 
Kurikulum

                                                                                                           

 
Kalendar rada

 
Prijevoz učenika

 
Kad zvoni?

      

 
 
 

 
Sigurnost na internetu

 
 
 
 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju