preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
Vijesti

GODINA ČITANJA: ČITANJE NAGLAS

Autor: Administrator , 21. 10. 2021.

Uslijed pandemije došlo je do smanjenja mogućnosti organiziranja i sudjelovanja u kulturnim događanjima. Čitanje je jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi. Hrvatska vlada je 2021. godinu, na prijedlog ministarstva kulture, proglasila Godinom čitanja.  

Mjesec hrvatske knjige obilježava se 15.10 - 15.11. Tim povodom 15.10.2021.g. GKK u dvorcu Vitturi ugostila je mlade čitače, učenike osnovne škole Ostrog.

Ugodno druženje uz čitanje, pretvorio se u veliki izazov za komisiju. Naime, pred njima bila  teška zadaća, ocijeniti čitače koji svi redom čitaju lijepo i izražajno.  

U  kategoriji...

U  kategoriji: treći, četvrti i peti razredi, nastupili su:

Marijeta Burić čitala je odlomak iz Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića (26 bodova)       

Barbara Bralić čitala je odlomak iz Kaštelanske potrage (25 bodova)

Klara Prkut čitala je odlomak iz Pipi duge čarape (25 bodova)

Gabriela Paštar čitala je odlomak iz Sijača sreće (24 bodova)

Ivan Rabadan čitao je odlomak iz Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića (24 bodova)

Petra Meštrović čitala je odlomak iz Morskog dnevnika PP  (23 bodova)

Gabrijela Vudrić čitala je odlomak iz Sunce, djever i Neva Nevičica   (23 bodova) 

Lana Ljubičić čitala je odlomak iz Regoča  (22 bodova)

 

U kategoriji: šesti, sedmi i osmi razredi, nastupili su:

Tončica Foscarini čitala je odlomak iz Šest vrana  (25 bodova)

Josip Bralić čitao je odlomak iz Malog ratnog dnevnika (24 bodova)

Marija Lukač čitala je odlomak iz Male žene  (24 bodova)

Dinka Boban čitala je odlomak iz Glas u vjetru (24 bodova)

Gabrijela Mandić Jadrijević čitala je odlomak iz Zelenog psa  (24 bodova)

Nensi Madžar čitala je odlomak iz Sretnog princa (23 bodova)

Slike sa druženja

Radujemo se novim susretima koji će se dogoditi u Mjesecu hrvatske knjige, ali i tijekom cijele školske  2021./2022. godine.  
eDnevnik

Slikovni rezultat za e dnevnik za roditelje

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
17.11.2021. 21:51
VUKOVAR 1991.-2021.
                   Vukovaru,            Ostrožići pale svijeće        NIKADA Te zaboravit neće!                  Ovom porukom nastavljamo tradiciju obilježavanja sjećanja na Vukovar u našoj školi. Učenici su sa svojim učiteljima, literarnim i likovnim radovima, dostojanstveno i s poštovanjem zapalili svijeće za sve poginule, pomolili se i zapjevali pesmu STOJI GRAD šaljući poruku da će Vukovar vječno svijetliti u našoj školi i da ga NIKADA zaboravit nećemo.   Paljenje svijeća videozapis Likovni radovi videozapis Literarni radovi     

06.11.2021. 11:09
Organizacija nastave od 8. studenoga 2021. godine
Stožer Civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji na svojoj 7. sjednici (5. studenoga) raspravljao je o načinu organizacije nastave za sve osnovne i srednje škole u županiji.  Zaključak Stožera je da se nastava od 8. studenoga 2021. provodi po Modelu A (nastava u školi) uz striktno pridržavanje svih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 koje je izdao HZJZ . Sve eventualne promjene modela ovise o procjeni daljnje epidemiološke situacije o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni.

05.11.2021. 12:34
KAŠTILKO - NATJEČAJ MUZEJA GRADA KAŠTELA „MOJI MIHOVIL I KARMELA“
Učenici 3.c razreda, koji pohađaju Likovno-kreativnu grupu, prošle su nastavne godine sudjelovali na natječaju Muzeja grada Kaštela „Moji Mihovil i Karmela“. Uz njih, sudjelovala je i učenica 6.razreda naše Područne škole Lećevica, Lana Stričević, pod vodstvom učiteljice likovnog odgoja Antonije Biliškov. Na javnom natječaju Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela u edukativnoj muzejskoj akciji sudjelovalo je 117 djece od 5 do 15 godina iz svih kaštelanskih osnovnih škola. Djeca su radila ilustracije prema tekstu „Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela“. Od svih prispjelih radova stručno povjerenstvo odabralo je 20 najboljih likovnih. Troje učenika 3. c razreda osvojilo je vrijedne nagrade Muzeja grada Kaštela jer su njihovi radovi odabrani među 20 najuspjelijih. Najuspješnija je bila učenica Lana Stričević koja je osvojila glavnu nagradu. Djeca su u četvrtak, 4.11.2021. godine, u pratnji jednog roditelja i razredne učiteljice bila na otvaranju izložbe nagrađenih likovnih radova. Učenici su u sklopu izložbe poslušali i novonastalu priču „Kambelovsku ljubavnu priču Mihovil Cambi i njegova Karmela“  te su na dar dobili istoimene slikovnice i još mnoge vrijedne nagrade.  Svi koji žele pogledati izložbu mogu to učiniti kroz mjesec studeni u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.  Malo je reći da su djeca bila oduševljena, a učiteljice i roditelji ponosni na njih!                                                                                                                             Jelena Vrtlar, učiteljica   Pogledajte priloženi videozapis

28.10.2021. 19:53
HUMANITARNA AKCIJA NAŠIH ČETVRTAŠA ZA PETRINJU
Prikupljanje dječjih knjiga i stripova za pomoć OŠ Ivana Gorana Kovačića u Petrinji stradaloj u potresu Učenici 4.c razreda sudjelovali su u humanitarnoj akciji Dobrograd, prikupljanja knjiga za pomoć Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Petrinji stradaloj u potresu. Cilj akcije je promocija solidarnosti prema ranjivim skupinama te poticanje djece na dobročinstvo. Tijekom mjeseca listopada učenici su prikupili 23 knjige i od srca ih daruju učenicima u Petrinji. Ranka Tomaš, učiteljica

28.10.2021. 17:36
ODLUKA O NASTAVI NA DALJINU
Na temelju Odluke Stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije v.d. ravnateljica Škole dana 28.listopada 2021. donosi                                           ODLUKU da se nastava na daljinu održava elektroničkim putem dana 4. (četvrtak) i 5. studenog (petak) 2021.godine. Odluka o radu na daljinu 4.i 5.11.2021.

CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju