preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
NOVOSTI

OSMAŠI U VUKOVARU

Autor: Administrator , 5. 10. 2022.

Krajem rujna sudjelovali smo u trodnevnoj izvanučioničkoj nastavi u posjetu Vukovaru i Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar. U pratnji razrednica osmih razreda, Katarine Horvat, Marijane Goić, Marine Marinović, Martine Stepić te tajnice Nore Šarić, stigli smo tijekom dana stigli u Vukovar. Istu večer smo se smjestili u hostel u kojem smo bili raspoređeni u spavaonicama s petnaest i više kreveta, što nam naravno nije teško palo! Drugi dan smo proveli u obilasku crkve i samostana sv. Filipa i Jakova, Muzeja grada Vukovara, dvorca Eltz i Muzeja vučedolske kulture. U hostelu smo imali predavanje o Domovinskom ratu, a nakon toga je uslijedio obilazak MCDR-a Vukovar. Na dan odlaska obišli smo Trpinjsku cestu, Vukovarsku bolnicu, Memorijano groblje, Kukuruzni put te Ovčaru, mjesta koja su simbolizirala otpor i ponos u Domovinskom ratu. Isto tako posjetili smo i Školu mira koja ima cilj da učenici nakon učenja o Domovinskom ratu i događajima na prostoru Vukovara završe posjet u pozitivnom ozračju, svjesni da je mir ono čemu trebaju težiti, i kao pojedinci i kao narod. 
Iako smo i prije ove izvanučioničke nastave bili svjesni što Vukovar znači, ovaj posjet je dodatno osvijestio značenje Vukovara i Domovinskog rata! Sada kada pomislimo na Vukovar, mislimo na hrabre ljude koji su dali najveću žrtvu za našu slobodu i domovinu. To ne smijemo nikada zaboraviti te im moramo biti vječno zahvalni! Bitka za Vukovar je bitka za našu Hrvatsku!
Za Ostrožiće pišu Lucija Mihanović i Magdalena Matijaca.
eDnevnik

Slikovni rezultat za e dnevnik za roditelje

CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju