preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić

 > Naslovnica
NOVOSTI

ČETVRTAŠI U POSJETU KLIŠKOJ TVRĐAVI

Autor: Administrator , 16. 10. 2022.

Proteklog su tjedna učenici četvrtih razreda (4.A, 4.B i 4.C ) u pratnji svojih učiteljica sudjelovali u izvanučioničkoj nastavi na Klisu. Koliko je kulturno i povijesno bogatstvo Kliške tvrđave, učenici su imali priliku doznati slušajući zanimljiva predavanja stručnih vodiča. O brojnim povijesnim borbama i svemu što se u tom  vremenu koristilo kako bi se obranio teritorij jedne od najistaknutijih utvrda naše domovine, znatiželjne male glave doznale su kroz priču i razgledavanje Muzeja oružja, odlazak u crkvu svetog Vida i obilazak impresivne Kliške tvrđave. Moramo istaknuti kako nas je pogled sa Kliške tvrđave ostavio bez daha. 
Posebno zanimljivo djeci je bilo sudjelovanje u radionici izrade suvenira od gipsa, koje su kasnije bojali i stavljali na sušenje, a kao nagradu za uloženi trud i entuzijazam, djeca su po završetku radionice mogla odabrati i uzeti izrađene suvenire. Dio učenika okušao se u baratanju bičem, za koji je bilo potrebno puno pažnje, ali i spretnosti. Također su im prezentirane i vještine mačevanja, kroz koje su se mogli uvjeriti kako mačevanje nije nimalo lagano. 
Nestrpljivo su se djeca ovoga jutra izmjenjivala na radionici streličarstva, na kojoj su im strpljivi vodiči pokazali sve što je potrebno kako bi se uspješno pogodilo metu strijelom. Svaki pogodak bio je nagrađen pljeskom, a oduševljenje na vrhuncu. 
 
Kako nas je sunčano i toplo vrijeme pratilo cijeloga jutra, nakon obilaska Kliške tvrđave, djeca su se imala priliku igrati u obližnjem parku, što je u potpunosti ispunilo njihova očekivanja u sklopu odvijanja terenske nastave. Koliko su uživali i bili radoznali i aktivni pogledajte u predloženoj galeriji fotografija. 

Učiteljice Marijana Sudar, Jelena Vrtlar i Petra Škrinjarić

Posjet Kliškoj tvrđavi_2022_galerija slika
 
eDnevnik

Slikovni rezultat za e dnevnik za roditelje

CMS za škole logo
Osnovna škola Ostrog Kaštel Lukšić / Put Sv. Lovre 2, HR-21215 Kaštel Lukšić / os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / os-ostrog@os-ostrog.hr
preskoči na navigaciju